PAREL COUSCOUS

RECEPT

PARELCOUSCOUS SALADE
VOORGERECHT & LUNCH
30 MIN
2 PERSONEN

De mediterraanse parelcouscous salade is altijd goed! Griekse feta, olijven, yoghurt, tomaten, rode ui en meer. De zachte korrels van de parelcouscous maakt de salade compleet. Een mooie en heerlijke combinatie!

INGREDIENTEN:
2 eetlepels Labbari olijfolie extra virgen
200 gram parelcouscous
1 bouillonblokje groente
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 teen knoflook geraspt
1 komkommer
handje cherry tomaatjes gehalveerd
handje knoflookolijven zonder pit, in plakjes gesneden
1 rode ui gehalveerde ringen
1 blok Feta
1/2 citroen (sap)
Zwarte peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Kook de parelcouscous volgens de instructie op de verpakking in water met 1 boulionblokje.
  2. Roer de Griekse yoghurt los samen met de knoflook.
  3. Snijd 1/3 van de komkommer af en rasp deze boven het bakje yoghurt.
  4. Giet de parelcouscous af en spoel even na met koud water. Roer 1 eetlepel van de yoghurt door de couscous.
  5. Snijd de overige komkommer in plakjes en halveer deze vervolgens.
  6. Meng de komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ui met de parelcouscous.
  7. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  8. Brokkel de feta over de salade, besprenkel met olijfolie en een beetje citroensap.


LEKKER MET:
Geroosterd brood

Stacks Image 283